Frequently Asked Questions (Veel gestelde vragen)

Algemeen

AgriNota is voor u een facturenarchief met de mogelijkheid om eenvoudig en snel betaalbestanden voor uw bank aan te maken. Voor u en uw accountant is het een systeem waarmee eenvoudig facturen kunnen worden aangeleverd voor verwerking in de financiële administratie.

Neem contact op met uw contactpersoon bij Alfa accountants en adviseurs.

Door het gebruik van AgriNota heeft u als klant volledig inzicht in al uw facturen in uw facturenarchief. AgriNota vormt daarnaast een eenvoudige en snelle manier van aanleveren van uw facturen aan uw accountant. Uw accountant is in staat om de facturen efficiënt en snel te verwerken in uw financiële administratie.

Voor het gebruik van het platform worden geen kosten in rekening gebracht. Voor het downloaden naar en het verwerken van factuurgegevens in de financiële administratie kan uw accountant kosten in rekening brengen. Afspraken over tarief maakt u dan ook met uw accountant.

Rechtsbovenin het scherm staat een link "Inloggen" door hierop te klikken kom je bij het inlog scherm. Klik vervolgens links op de link "Inloggen met uw AgriNota account'. Vul vervolgens uw inlognaam en wachtwoord in. KvK-nummer is niet nodig wanneer u met één KvK-nummer deelneemt aan AgriNota; neemt u deel aan AgriNota met meerdere KvK-nummers, dan vult u ook het betreffende KvK-nummer in. Klik vervolgens op de knop "Inloggen". U kunt ook inloggen via de optie "Login met uw eHerkenning account". Vervolgens kunt u één of meerdere inlogs aanmaken voor volgende sessies, maar u kunt ook gebruik blijven maken van de inlog-optie met eHerkenning.

Facturen

Momenteel kent AgriNota 2 factuursoorten, namelijk:

  1. Facturen die via machtigingen direct door leveranciers aan AgriNota worden aangeleverd t.b.v. de financiële administratie (zgn. EDI-Circle-facturen). Dit betreft facturen van een groot aantal mengvee- en meststoffenleveranciers en van zuivelondernemingen (melkgeldafrekeningen).
  2. Overige facturen die u als gebruiker kunt insturen als PDF-document. Deze facturen worden omgezet naar zgn. UBL-formaat, waarna ze efficiënt kunnen worden verwerkt in uw financiële administratie.

Via machtigingen komen van veevoer- en meststoffenhandel doorgaans uw inkoopfacturen en van zuivelondernemingen en veiling (FloraHolland) uw verkoopfacturen in AgriNota. Via het insturen van PDF-facturen kunt u daar uw overige inkoopfacturen aan toevoegen. Er wordt momenteel gewerkt aan de mogelijkheid om ook overige verkoopfacturen via AgriNota te kunnen verwerken.

Inkoopfacturen die niet rechtsteeks door uw leverancier of afnemer worden ingestuurd naar AgriNota kunt u insturen als PDF-document naar het e-mailadres wat bestaat uit uw Kamer-van-Koophandel-inschrijvingsnummer (KvK-nr) aangevuld met @agrinota.nl.

Contact

Wanneer u vragen heeft over AgriNota kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Alfa accountants en adviseurs.